Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

IL: HUS-johtajan mukaan pk-seutua voi uhata totaalisulku

Lasse Lehtonen pelkää, että perjantaina annetut rajoitukset eivät riitä rauhoittamaan epidemiatilannetta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo Iltalehdelle, että pääkaupunkiseudulle tulee asettaa huomattavasti tiukemmat rajoitukset mikäli koronavirustilanne ei hellitä seuraavan viikon tai puolessatoista viikon aikana.

Perjantaina Uudellemaalle määrättiin uusia koronarajoituksia. Aluehallintovirasto kieltää yli 20 hengen yleisötilaisuudet. Kyseessä on kielto eikä suositus. Rajoitukset koskevat pääkaupunkiseudun lisäksi koko Uuttamaata.

Mikäli nykyiset rajoitukset eivät riitä, Lehtosen mukaan on otettava käyttöön kovemmat rajoitukset. Lehtonen nostaa esimerkiksi Vaasan, jossa syksyllä toisen asteen oppilaitokset siirtyivät etäopetukseen pidemmäksi aikaa ja yli kymmenen hengen kokoontumiset kiellettiin.

– Olemme kohta samassa tilanteessa. Vaasassa käytännössä suljettiin koko kaupunki hetkeksi, siihen eivät vielä pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ole halunneet mennä, Lehtonen sanoo IL:lle.

Lehtosen mukaan koronatilanne on mahdollista saada rauhoitettua pääkaupunkiseudulla jouluun mennessä. Se kuitenkin edellyttää sitä, että uusia rajoituksia ja suosituksia noudatetaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt