Helsinkiläiset ravintolat ottivat ravintolarajoitusten kevennykset perjantaina tyytyväisinä vastaan, vaikka lievennykset tulivat lyhyellä varoitusajalla.
Valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa päätettiin lieventää Uudenmaan alueen ravintolarajoituksia. Nyt anniskelu on sallittu kello 22 saakka, ja ravintolat saavat olla auki kello 23 asti. Muutos astui voimaan heti tänään perjantaina.
– Ihan mahtavaa, ihan mahtavaa, sanoo Savoyn keittiömestari Helen Puolakka Iltalehdelle.
Puolakka kertoo varautuneensa tähän jo etukäteen. Hänen mukaansa aukioloaikojen piteneminen tuo helpotusta työtahtiin.
– Henkilökunnalta siirtyy paine pois palvella asiakkaita valtavan nopeassa syklissä tällaisessa hyvin high-end-ravintolassa. Se on helpotus, ettei ole tulipalokiire takapuolen alla.
Myös Hookin vuoropäällikkö Juri Vikström on tyytyväinen.
– Tuntuu ihan saakelin hyvältä, hän toteaa.
– Tietenkin varoitettiin ja ilmoitettiin henkilökunnalle etukäteen, että mennään lyhyellä varoitusajalla valtion päätösten mukaan. Saadaan sitten henkilökunnalle lisää työvuoroja ja päästään kaikki vähän normaalimpaan päin.
Bierhaus Munchenin ravintolapäällikkö Jari van Moorsel sen sijaan kertoo, että ilouutiset tulivat hänelle yllätyksenä. Hänen mukaansa henkilökunnan haaliminen on haastavaa lyhyen varoitusajan vuoksi.
Hänen mukaansa muutamalla tunnilla pitenevistä aukioloajoista on paljon iloa.
– Se tarkoittaa sitä, että me saadaan ihmisiä lisää töihin ja se on ollut koko ajan oikeastaan se pointti.