Juha Sipilä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Eduskunta selvittää Juha Sipilä -videon vuotoa

Videon päätyminen julkisuuteen kiinnostaa myös poliisia.

Eduskunta yrittää selvittää, miten kansanedustaja Juha Sipilän (kesk.) pahoinpitelyn tallentanut video on päätynyt julkisuuteen, Iltalehti kertoo.

MTV Uutiset julkaisi perjantaina videon Sipilään kohdistuneesta pahoinpitelystä Pikkuparlamentin edustalla. Videon kuvakulmien perusteella kyseessä on eduskunnan turvakameran tallenne.

– En pysty vahvistamaan asiaa, mutta kuvakulmat näyttävät siltä, että video olisi eduskunnan Pikkuparlamentista, hallintojohtaja Pertti Rauhio sanoo Iltalehdelle.

Hän ei tiedä, miten videotallenne on päätynyt julkisuuteen. Rauhion mukaan eduskunta selvittää, ketkä kaikki ovat katsoneet videotallenteen ja onko lokitiedoissa jotain poikkeavaa.

– Turvakameratallenteita ei normaalisti luovuteta minnekään, joten selvitämme, miten se on päätynyt julkisuuteen.

Valvontakameravideon päätyminen julkisuuteen kiinnostaa myös tapausta tutkivaa poliisia. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo sanoo Iltalehdelle, ettei video ole päätynyt julkisuuteen poliisin kautta. Samalla hän huomauttaa, ettei poliisi luovuta julkisuuteen mitään materiaalia esitutkinnan ollessa kesken.

Sipilään käytiin käsiksi ja häntä tönäistiin suojatien ylittämisen yhteydessä torstaina 7. joulukuuta. Sipilälle tuli välikohtauksessa ainakin mustelmia. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä.

Poliisi ei suostu Iltalehden haastattelussa kertomaan, onko epäilty tekijä poliisin tiedossa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt