Verkkouutiset

IL: Eduskunnan puhemiehen käyttöön yli 140 000 euron Audi

Eduskunnan puhemiehistö sai uuden auton käyttöönsä pari viikkoa sitten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehden mukaan eduskunta on hankkinut puhemiehen kyyditsemiseen uuden edustusauton. Uusi Audi on tarkoitettu lähinnä puhemiehistön kuljetuksiin, mutta pääasiassa sillä kyyditään puhemies Maria Lohelaa (ps).

Eduskunta hankki nyt ensimmäisen Audi A8:n, joka korvaa A6-mallin. Uuden auton hinta oli yli 140 000 euroa. Päätös hankinnasta tehtiin viime vuoden lopulla.

Vanha auto luovutettiin poliisille edelleen käytettäväksi.

Hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan ”auton hankinta oli perusteltua, sillä emme vaihtaneet viime vaalikaudella yhtään autoa, kun normaalisti uusimme yhden auton vuosittain. Nyt pidimme kokonaisen vaalikauden taukoa. Se tarkoittaa, että automme ovat neljän-kahdeksan vuoden ikäisiä. Sieltä lähti tämä vanhin auto pois”.

Hänen mukaansa uuden mallin hankinnasta ei käyty ”poliittisen tason keskustelua” vaan ”päädyimme virkamiespäätöksellä siihen, että hankimme yhden isomman auton”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)