Verkkouutiset

”Ihmisoikeuksista ei saa tehdä EU:n pelinappulaa”

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan Euroopan unionin ei tule siirtää vastuuta pakolaistilanteen hoitamisesta Turkille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Li Anderssonin (vas.) mukaan eurooppalaiset johtajat hyväksyvät Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallinnon ihmisoikeusloukkaukset olemalla hiljaa.

– Hiljaisuutta, jolla EU ja eurooppalaisten maiden hallitukset vastaavat Turkin hallituksen vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin on mahdotonta hyväksyä, hän sanoo tiedotteessaan.

Anderssonin mukaan EU:n ja Suomen tulee välittömästi vaatia, että Turkki lopettaa hyökkäykset ja useiden kaupunkien ja kaupunginosien piiritykset. Kaikki ihmisoikeusloukkaukset pitää tutkia ja saattaa syylliset oikeuden eteen.

– Sama hallinto, jonka kanssa EU, ja siten myös Suomi, neuvottelee kolmen miljardin euron sopimuksesta pakolaistilanteen hoitamiseksi, pakottaa koko ajan ihmisiä jättämään kotinsa Kaakkois-Turkissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)