Antti Rinne. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

”Ihmettelen, jos Antti Rinne voi jatkaa”

Keskustan eduskuntaryhmä viestitti epäluottamusta pääministerille.

Keskustan eduskuntaryhmä kokousti maanantaina hallituksen tilanteesta. Puolueen puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni sanoi kokouksen jälkeen, että keskusta on sitoutunut hallituspohjaan ja puolueisiin, mutta ”henkilöön liittyvää epäluottamusta” on. Keskustan puoluehallitus kokoontui heti ryhmän kokouksen jälkeen päättämään asiasta.

Ryhmän kannan on tulkittu merkitsevän, ettei pääministeri Antti Rinne (sd.) voi enää jatkaa tehtävässään.

– Keskustan eduskuntaryhmä on yhä erittäin tyytyväinen vihervasemmistolaiseen hallitukseen. Se ei kuitenkaan saanut annettua Antti Rinteelle luottamusta. Ihmettelen, jos Rinne voi näin suuren epäluottamuksen vallitessa jatkaa, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio tviittaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanin mielestä ”keskusta lienee ainut hallituspuolue, jolla on selkärankaa”.

– Vihreät ja rkp ehtivät jo julistaa, että Rinteellä on heidän luottamuksensa. Nämä puolueet olivat siis valmiita siunaamaan valtionyhtiöasioiden kaoottisen hoitamisen ja eduskunnan edessä satuilun. Onneksi keskusta ei, Rydman toteaa Twitterissä.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mielestä ”keskusta vihdoin uskoo kokoomusta”.

– Rinne saa lähteä. Ehkä Kepun kannattaisi jatkossa kuunnella vielä enemmän meitä. Oppia voisi seuraavaksi ottaa kokoomuksen työllistämistoimista. (Silti fakta on, että Kepu menee pesuveden mukana vihervasemmistohallituksessa), hän toteaa.

Kokoomuksen Timo Heinonen arvioi hänkin, että pääministeri vaihtuu. Hän uumoilee, että hallituspohja voinee kuitenkin jatkaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt