X
SULJE MAINOS
Kirjoittajan mielestä olisi virhe olla tarkastelematta Elokapinaa laajemmassa historiallisessa asiayhteydessä. LEHTIKUVA/JUSSI LAHTI

”Hyväksyykö ministeri Elokapina-liikkeen lukioissa?”

Kansanedustajat ovat jättäneet kysymyksen ryhmän kiertämisestä kouluissa.

Keskustan kansanedustajat Pekka Aittakumpu, Tuomas Kettunen, Markus Lohi ja Hanna-Leena Mattila toteavat kirjallisessa kysymyksessään, että Ylen mukaan lain rikkomista keinonaan käyttävä Elokapina-liike kiertää kertomassa toiminnastaan muun muassa lukioissa.

Kysymyksessään kansanedustajat tiedustelevat, onko opetus- ja kulttuuriministeriö tietoinen tästä.

– Aikooko opetus- ja kulttuuriministeriö toimia ja jos aikoo, millä tavalla, jotta Elokapina-liike tai muita lain rikkomista keinonaan käyttäviä liikkeitä ei kävisi maamme kouluissa kertomassa toiminnastaan, edustajat kysyvät.

Kansanedustajat kysyvät myös, pitääkö lukio-opetuksesta vastaava opetusministeri oikeana, että Elokapina-liike kiertää lukioissa.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan Elokapina-mielenosoittajat aiheuttivat 3.10. laittomalla toiminnallaan häiriöitä ja esteitä yleiselle liikenteelle sekä vaaraa mielenosoittajille ja poliiseille.

Helsingin poliisin arvion mukaan mielenosoittajat myös vaaransivat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen kiireellisten hälytystehtävien hoitamisen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt