Nainen katselee Hyvä joulumieli-keräyksen verkkosivuja Helsingissä 19. marraskuuta 2020. Keräyksellä autetaan kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Hyvä joulumieli-keräys ylitti tavoitteensa

Lahjoitusten ansiosta tänä vuonna perheille pystyttiin jakamaan 4 000 ruokalahjakorttia suunniteltua enemmän.

Kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden ilahduttamiseksi järjestetty Hyvä joulumieli-keräys ylitti tänä vuonna tavoitteensa, keräyksen järjestäjät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto kertovat tiedotteessa.

Lahjoitusten ansiosta tänä vuonna perheille pystyttiin jakamaan 4 000 ruokalahjakorttia enemmän kuin oli suunniteltu. Yhteensä ruokalahjakortteja jaettiin 25 000 kappaletta.

– Koronavuosi loi tämän vuoden Hyvä joulumieli keräykselle hyvin poikkeukselliset olosuhteet. Sen vuoksi olemme erityisen iloisia, että lahjoituksia tuli odotettua runsaammin ja pystyimme jakamaa lahjakortteja enemmän kuin oli alun perin suunniteltu, MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa sanoo tiedotteessa.

– Koronakriisin vuoksi tänä vuonna apua tarvitsevien perheiden määrä on kasvanut. Siksi on hienoa, että pystyimme luomaan joulutunnelmaa näin moneen perheeseen. Kortin saaneet kertovat, että kiitollisuus ja ilo ovat tunteita, joita lahjakortti heissä herättää. Tavoitteen ylittyminen näin isosti herätti samoja tunteita meidän järjestäjienkin sydämissä, SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula sanoo.

Lahjoittani oli niin yksityishenkilöitä kuin yrityksiä. Järjestäjät haluavat kiittää kaikkia keräykseen mukaan lähtenyttä lahjoittajaa.

Hyvä joulumieli-keräys alkoi 19. marraskuuta ja se päättyy jouluaattona. MLL ja SPR järjestävät keräyksen yhteistyössä Ylen kanssa 24. kerran. Mukana kumppaneina ovat Lidl, S-ryhmä ja Kesko.

Keräyksen tuotoilla lahjoitettiin 50 euron arvoisia ruokalahjakortteja kotimaan vähävaraisille perheille.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt