Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.). LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Hyvä, että keskustassa on herätty” – vaatimukselle Krista Kiurun erosta tukea

Krista Kiuru ei olisi ministeri ilman keskustan tukea, Heikki Autto sanoo.

Keskustan Lapin piiri vaati viikonloppuna peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) eroa. Piiri pitää Kiurun toimia Lapin matkailualan vaikean tilanteen auttamiseksi liian vähäisinä.

Nyt Lapin Kokoomus kannustaa keskustaa ”tekoihin pelkkien puheiden sijaan”. Lapin Kokoomus pitää keskustapiirin vaatimusta hyvänä.

– On jo pitkään ollut tiedossa, että ministeri Kiurun suhtautumisessa Lapille tärkeisiin ajankohtaisiin asioihin on ilmeisiä ongelmia, toteaa Lapin Kokoomuksen tuleva puheenjohtaja Riitta Savukoski piirin tiedotteessa.

Nyt Lapin Kokoomus ihmettelee, miksi Lapin vaalipiirin keskustalaiset kansanedustajat eivät lokakuussa äänestäneet kokoomuksen Kiurulle esittämän epäluottamuslauseen puolesta.

– On hyvä, että myös keskustassa on viimein herätty kestämättömään tilanteeseen, joka sosiaali- ja terveysministeriön johdossa vallitsee. Odotamme tietysti, että keskusta siirtyy nyt sanoista tekoihin. Ministeri Kiuru ei olisi päivääkään ministeri, jollei juuri keskusta häntä jatkuvasti tukisi, kansanedustaja Heikki Autto sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt