X
SULJE MAINOS
Epäonnistuneet hankinnat aiheuttivat laajan kohun viime vuoden huhtikuussa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

HVK aikoo hakea korvauksia maskikaupoista

Epäonnistuneita maskikauppoja puidaan edelleen.

Syyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytettä Onni Sarmastetta ja hänen liikekumppaniaan vastaan niin sanotuista maskikaupoista keväällä 2020.

Huoltovarmuuskeskus HVK teki Sarmasteen yhtiön kanssa kaupat kirurgisista maskeista ja hengityssuojaimista maaliskuussa 2020, jolloin terveydenhuollon suojaimia oli vaikeasti saatavilla.

Toimitetut suojaimet todettiin niille asetettuja vaatimuksia vastaamattomiksi, eivätkä ne vastanneet sovittua. HVK teki asiasta tutkintapyynnön poliisille ja Keskusrikospoliisi aloitti esitutkinnan. Se saatiin päätökseen kuluvan vuoden kesäkuussa ja tapaus siirtyi syyteharkintaan.

Syyttäjän mukaan esitutkinnan perusteella ei kuitenkaan ole ollut todennäköisiä syitä epäillä henkilöitä rikoksesta. Huoltovarmuuskeskus kertoo tiedotteessaan, että se perehtyy syyttäjän päätökseen ja tekee arvion mahdollisista jatkotoimista.

HVK aikoo joka tapauksessa vaatia Sarmasteelta, tämän yhtiöltä ja liikekumppanilta maksettua kauppasummaa ja muita liitännäisiä kustannuksia. Kaupan arvo oli lähes viisi miljoonaa euroa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt