Oodi-kirjasto. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Pistotiloja huumeille Helsinkiin – täältä tyrmäys

SDP:n Eveliina Heinäluoma ei tue esitystä huumeiden käyttötiloista.

Kansanedustaja ja SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoman toteaa Twitterissä, ettei voi kannattaa huumeiden käyttötilojen perustamista Helsinkiin.

– Huumeiden käyttöhuoneet ei ratkaise huumeisiin liittyvää väkivaltaa tai häiriökäyttäytymistä. Ne tarjoavat mahdollisuuden piikittää turvallisesti. Käyttöhuoneet laillistamalla yhteiskunta ottaa askeleen sallivampaan huumepol. Siksi en voi niitä kannattaa, Eveliina Heinäluoma tviittaa.

Niin sanotut pistotilat nousivat esiin keskustakirjasto Oodin huumeongelmien yhteydessä. Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaaran mukaan päihteiden käyttö ja huumeiden piikitys on kirjastossa arkipäivää. Hän esitti käyttöhuoneita ratkaisuksi tilanteeseen. Helsingin Sanomien mukaan vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Reetta Vanhanen kannattaa ajatusta.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) kertoi puolestaan HS:lle yllätyneensä Oodin ongelmista. Huumeiden käytön kohdalla on hänestä kyse laajemmasta poliittisesta kysymyksestä.

– Tämä on sitten laajan poliittisen keskustelun paikka, että miten me toimitaan ja miten tuetaan ihmisiä, jotka valitettavasti ovat riippuvaisia huumeista, hän sanoi.

Pistotilojen perustamista on selvitetty Helsingissä jo vuonna 2018. Nykylainsäädäntö ei kuitenkaan salli huumeiden käyttöä kaupungin tiloissa. Sittemmin kaupunginhallitus on päättänyt esittää hallitukselle pistotilat sallivan erillislain säätämistä.

LUE MYÖS:

HS: Huumeiden käyttöhuoneita Helsingin huippupaikalle?

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt