X
SULJE MAINOS
Hussein al-Taee. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Hussein al-Taeen mielestä burkinit tulee sallia: Ei ole muilta pois

SDP:n kansanedustajan mielestä burkinien käyttöön on annettava mahdollisuus.

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee puoltaa Twitterissä burkinien sallimista uimahalleissa.

– Jos 1vertaisuusvaltuutettu on linjannut, että meidän tulisi taipua siihen tahtoon, että joillakin olisi hieman enemmän kangasta uimapuvussaan, niin sitten taivutaan. En näe, että se olisi meiltä muilta pois. Täällä sanotaan, että ”maassa maan tavalla” – eli sopu sijaa antaa, al-Taee sanoo.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä suositteli viime viikolla, että kaikki uimahallit sallivat burkinien käytön. Viranomaisen mukaan burkinin käytön sallittavuus uima-asuna eri uimahalleissa vaihtelee ja tietoon on tullut useita tapauksia uimahalleista, joissa ei ole sallittu uimista burkinia käyttävälle naiselle. Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan burkinin kieltäminen voi olla syrjintää. Valtuutettu suositteli myös erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista kaikkien ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman kritisoi linjauksia julkisten varojen käyttönä turhuuksiin.

– Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista uimahalleihin. Järjetöntä, Vestman totesi.

Hänen mukaansa ”eristäytymiskoppeja” ei tule rakentaa ainakaan verovaroin.

Hussein al-Taee vertaa burkineja toimimiseen työyhteisössä vieraskielisten kollegojen kanssa.

– Kasvaessani suomalaisessa työyhteisössä opin, että kun kokoukseen istahti yksikin vieraskielinen kollega niin koko jengi vaihtoi kohteliasuus- ja käytännön syistä kieleksi englanti. Ei se ollut keneltäkään pois vaan kaikille enemmän. Sama käytäntö pätee uimahalleissakin, hän sanoo.

Hän selvittää vertausta toisessa tviitissään.

– Mun pointti analogiassa ei ollut se, että kaikkien pitäisi pukea kohteliasuussyistä burkineja, vaan se, että jos joku kokee tarvitsevansa enemmän kangasta uimapuvussaan, niin annetaan siihen mahdollisuus. Kutsutaan ihmiset mukaan yhteiseen tilaan – kohdataan. Se on yhteinen etu.

Al-taee sanoo tukevansa yhdenvertaisuusvaltuutetun kantaa, koska kokee näin ”riistävänsä alistavilta miehiltä oikeuden pakottaa naiset jäämään kotiin”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt