X
SULJE MAINOS
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in Meilahden sairaala-alue Helsingissä. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

HUSilta maksuton todistus koronatestistä

Todistuksella voi osoittaa tuoreen negatiivisen testituloksen esimerkiksi matkustamisen yhteydessä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin tekemän koronatestin negatiivisesta tuloksesta voi nyt ladata maksuttoman todistuksen Koronatietoni.fi-palvelusta.

Englanninkielisen todistuksen voi tallentaa matkapuhelimeen tai tarvittaessa tulostaa. Palvelu toimii Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

– Koronatestin tuloksen osoittavaa todistusta ovat toivoneet etenkin ne, joille matkustaminen ulkomaille on välttämätöntä. Automatisoitu prosessi vähentää painetta terveydenhuollosta, kun todistuksen saa itsepalveluna. Todistuksia on kysytty enenevissä määrin nyt, kun useat maat ja liikennöitsijät ovat alkaneet niitä vaatia, kertoo HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

Koronatestitodistukseen on merkitty henkilötiedot, testipäivä ja testaustapa. Tarvittaessa todistukseen voi täydentää myös passin tiedot, jos kohdemaa sitä edellyttää.

Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Todistuksen hankkiminen toisen henkilön, kuten lapsen, puolesta tulee mahdolliseksi myöhemmin.

Koronatietoni.fi-palvelu avautui tänään ensin suomeksi, mutta se laajenee jatkossa myös ruotsin- ja englanninkieliseksi.

Yksityisellä puolella koronatodistuksen hinta saattaa nousta jopa yli 300 euroon.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt