X
SULJE MAINOS
Rajoitustoimille esitetään kahden viikon jatkoa. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

HUSin ylilääkärin mukaan sairaaloiden toimintakyky on vaarantunut

Epidemiatilanteeseen ei ole näkyvissä käännettä parempaan lähiviikkojen aikana.

HUSin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulanderin mukaan tartuntamäärien nousu aiheuttaa vakavan haasteen terveydenhoitoalan lisäksi myös muilla yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisillä toimialoilla.

Hän pitää rajoitustoimien jatkamista välttämättömänä nykyisessä epidemiatilanteessa.

– Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kantokyky on vaarantunut epidemiatilanteen huonontumisen vuoksi, eikä tilanteeseen ole näkyvissä paranemista ainakaan lähiviikkojen aikana. Tartuntojen jäljittäminen ei pääkaupunkiseudulla enää pysy tautitapausten perässä. Myös koronatestaus on pahasti ruuhkautunut, Veli-Matti Ulander toteaa tiedotteessa.

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle jatkoa voimassa oleville rajoituksille. Rokotusten jatkaminen nähdään tärkeimpänä keinona, jolla epidemiaa voidaan hillitä ja rajoituksia lieventää.

Alueella on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 17. tammikuuta asti. Lisäksi Uudellemaalle on annettu tartuntalain mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta 10. tammikuuta asti. Koordinaatioryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle molempien rajoitusten jatkamista kahdella viikolla.

Ryhmä suosittaa, että uudet rajoitukset eivät koskisi vuonna 2003 tai tämän jälkeen syntyneiden ohjattua harrastustoimintaa. Lisäksi ryhmä suosittelee, että uimahallien käyttö voitaisiin sallia erityisuimakortin haltijoille.

– Rokotteet, maskit ja kontaktien välttäminen ovat ainoat keinot, joilla rajoituksia voidaan jossakin vaiheessa lieventää, koordinaatioryhmä toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt