Koronaviruspotilaiden määrä lisääntyy niin HUSin kuin pääkaupunkiseudun kuntienkin sairaaloissa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HUS nosti valmiustason täysvalmiuteen

Sairaanhoitopiiri siirtyi korkeimpaan valmiustilaan koronavirusepidemian vuoksi.

Pääkaupunkiseudun HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen on tiedotteen mukaan mukaan maanantaina päättänyt nostaa HUSin valmiustason korkeimpaan valmiustilaan eli täysvalmiuteen koronavirusepidemian vuoksi.

Maanantaina HUSin sairaaloissa oli koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 36 potilasta vuodeosastoilla ja viisi potilasta teho-osastoilla. Edellisen kerran HUS siirtyi täysvalmiuteen 19. maaliskuuta 2020 koronavirusepidemian vuoksi.

Koronavirustartuntojen määrä alueella lisääntyy HUSin tiedotteen mukaan tällä hetkellä kiihtyvään tahtiin. Viime viikolla todettiin pääkaupunkiseudun kuntien olevan epidemian leviämisvaiheessa. Tartuntojen määrän kasvu näkyy HUSin mukaan noin viikon-kahden viiveellä sairaanhoidon tarpeessa. Nyt on havaittavissa koronaviruspotilaiden määrän lisääntyminen.

​HUSin valmiusohjeen mukaisesti täysvalmiuteen siirrytään, kun yhteiskunta valmistautuu toimimaan vakavassa häiriötilassa tai valmiuslain mukaisissa poikkeusoloissa, tiedotteessa todetaan. ”Vakavan häiriötilan määritelmä täyttyy ja HUSin sairaaloissa valmistaudutaan koronaviruspotilaiden määrän kasvuun. Tämä tarkoittaa, että vuodeosasto- ja tehohoitopaikkoja varataan lisää koronaviruspotilaille ja vastaavasti ei kiireellistä toimintaa jouduttaneen jo lähiaikoina vähentämään”.

– On todella tärkeää, että tänään voimaan tulevia suosituksia ja rajoituksia noudatetaan, jotta epidemian leviäminen saadaan taittumaan. Toistamiseen tänä vuonna olemme HUSin alueella tilanteessa, jossa joudumme sairaaloissamme laajoihin poikkeusjärjestelyihin, toimitusjohtaja Juha Tuominen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt