HUSin johtajaylilääkärin mielestä baarien aukioloa tulisi tarkastella välittömästi. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

HUS-johtaja Ylelle: Ravintoloiden aukioloa tarkasteltava heti

Markku Mäkijärvi vaatii tiukempia koronarajoituksia välittömästi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoo Ylelle, että anniskeluravintoloiden toiminnan ja aukioloaikojen tarkastelu olisi tehtävä välittömästi.

Syynä on koronavirustartuntojen nopea kasvu.

– Tilanne on huomattavasti pahempi kuin parisen viikkoa sitten, koska lähes puolet tartunnoista on virusmuunnoksen aiheuttamia, Mäkijärvi sanoo.

Haastattelussa Mäkijärvi huomauttaa, että asia on Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätettävissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli tällä viikolla, että ravintoloiden sulkuja jatkettaisiin 14. maaliskuuta asti. Lisäksi viranomainen oli sitä mieltä, ettei julkisiin tai yksityisiin kokoontumisiin tulisi osallistua enempää kuin kuusi ihmistä. THL:n mukaan myös lomamatkustamista tulisi nyt välttää.

Asiasta nousi kohu ja THL:n ulostulon kerrotaan tulleen hallitukselle yllätyksenä. Sittemmin sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti keskustelleensa asiasta THL:n johdon kanssa.

Koronavirustartuntojen määrä on voimakkaassa kasvussa Uudellamaalla. Ylen haastattelussa Mäkijärvi vaatii tiukempia koronarajoituksia Uudellemaalle välittömästi. Hänen mukaansa maanantaina voimaan astuvan tartuntatautilain mahdollistamat toimet tulisi ottaa viivytyksettä käyttöön. Niiden nojalla viranomainen voisi määrätä esimerkiksi yksityisiä kuntosaleja suljettavaksi ja määrätä maahan tulevia pakolliseen koronatestiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt