Peter Vesterbacka. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Hurja väite Virossa: Aloitetaanko tunneli Helsingistä Tallinnaan tänä vuonna?

Peter Vesterbackan mukaan tunnelin poraus alkaa vuonna 2020, mutta valmistelutyöt aloitetaan käytännössä jo nyt.

Yksityisrahoituksella toteutettavaa tunnelihanketta ajavan Peter Vesterbackan mukaan tunnelin alustavat työt käynnistyvät jo tänä vuonna.

– Riippuu siitä, miten asiaa katsoo, mutta itse asiassa aloitamme jo tänä vuonna Suomessa lentokentän uuden tulo- ja lähtöhallin rakentamisen. Periaatteessa sen alapuolella on paikka tunnelille, joten voimme sanoa, että rakennustyöt todellakin alkavat tänä vuonna lentoasemalla. Poraustyöt alkavat todennäköisesti vuonna 2020, Vesterbacka kertoi Viron yleisradion uutisille.

Angry Birds-pelin kehittäneestä Rovio-yhtiöstä tunnettu liikemies kertoi tunnelihankkeen etenemisestä sen jälkeen, kun tämä oli tavannut Viron talousministeri Kadri Simsonin.

Simsonin mukaan Virossa tuskin ehditään näin nopealla aikataululla aloittamaan rakennustöitä.

– Emme näe mitään esteitä hankkeelle, mutta kokemusten perusteella lupien saaminen vie aikaa, ministeri kommentoi.

Peter Vesterbackan ajama tunnelihanke on herättänyt epäilyksiä Suomen Tallinnan suurlähetystössä. Julkisuuteen alkuvuonna päätyneessä suurlähetystön muistiossa arveltiin, että Vesterbackan yksinkertaistava markkinaretoriikka ja suuret lupaukset voivat muodostua ongelmaksi. Muistion mukaan hankkeen ympärillä pyörivä mediasirkus on jo nyt hämärtänyt tunnelikeskustelua Virossa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt