X
SULJE MAINOS
Kun kosteus yhdistyy pitkään Suomessa velloneisiin helteisiin, laukaisee se torstaina monin paikoin maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla rankkoja sade- ja ukkoskuuroja. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Hurja sääkuva: Ukkosta lähes koko maahan

Taajama-alueilla voi torstaina tulvia.

Etelästä saapunut kosteus painii tällä viikolla Suomessa pitkään velloneen lämpimän ilmamassan kanssa. Yhdistelmä aiheuttaa sateita ja ukkosia jo huomenna torstaina lähes koko maahan, Ilmatieteen laitos kertoo ennusteessaan.

Sade ja ukkonen ovat niin kovia, että joillain taajama-alueilla voidaan odottaa tulvia. Myös keskiviikkona vettä on tullut runsaasti.

– Tänään etelässä on jo saatu reippaita sateita, Kotka Rankissa ehti sataa jopa 44,5 mm. Torstaina sade- ja ukkoskuuroja saadaan laajalti lähes koko maassa. Sateet voivat olla paikoin runsaita, jotka voivat taajama-alueilla aiheuttaa tulvimista, Ilmatieteen laitos kertoo kuvan kanssa twiitissään.

Perjantaina odotettavissa on jopa myrskyä. Heinäkuiset myrskyt ovat Suomessa harvinaisia, sillä tilastojen mukaan niitä esiintyy vain kerran kymmenessä vuodessa.

Erityisesti pohjoisella Itämerellä ja Suomenlahdella on myrskypotentiaalia perjantai-iltapäivästä lauantaiyöhön saakka. Tuulenpuuskat ovat tällä hetkellä ennusteissa jopa yli 30 m/s.

Perjantaina tuulituhoja voi mahdollisesti tulla erityisesti Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt