X
SULJE MAINOS
Sinuhe Wallinheimo. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Huomiota niille, jotka tämän kakun leipovat”

Kokoomusedustajan mukaan vastuullinen linja voitti kuntavaaleissa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan takana on monessakin mielessä poikkeukselliset kuntavaalit. Sitä määritti kaksi teemaa. Korona ja talous.

– Silti koronaakin tärkeämpi tekijä vaalituloksen takana oli julkisen talouden velkaantuminen ja erityisesti verotuksen nouseminen näiden vaalien ykkösteemaksi. Selkeä enemmistö suomalaisista on huolissaan velkaantumisesta, eikä ole innostunut maksamaan uusia veroja, hän toteaa Keskisuomalaisen mielipidekirjoituksessa.

Wallinheimon mielestä tästä syystä kokoomuksen vastuullinen talouspoliittinen linja vetosi äänestäjiin, ja kuntavaalien jälkeen kokoomuksen asema hallituksen selkeänä ykkösvaihtoehtona vahvistui.

– Samalla vaaliuurnilta lähti hallitukselle keltainen kortti, viimeinen varoitus erityisesti talous- ja työllisyyspolitiikan linjan korjaamisesta.

– Velkarahan jakaminen suomalaisille on lopetettava ja huomiota on annettava myös niille, jotka tämän yhteisen kakun leipovat. Se tarkoittaa nykyistä yrittäjämyönteisempää politiikkaa.

Tämä tarkoittaa Wallinheimon mukaan käytännössä tekoja työmarkkinoiden toiminnan uudistamiseksi ja työllisten määrän lisäämiseksi.

– Yritys- ja yrittäjämyönteinen linja huutaisi myös sellaista pitkän aikavälin sääntely- ja verotustoimintaympäristöä, joka saisi kotimaiset ja ulkomaiset investoinnit pysyvästi liikkeelle. Elpymismiljardit ovat tässä vain valitettavasti tekohengitystä pahimman yli.

– Nähtäväksi jää, onko hallituksella ja erityisesti pääministeri (Sanna) Marinilla (sd.) halua ja kykyä ottaa äänestäjien viesti vakavasti. Selvää on kuitenkin se, että vaaliromahdus niin keskustan kuin vihreidenkin osalta lisäävät elokuun budjettiriiheen valmistautuvan hallituksen sisäisiä paineita, Wallinheimo toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt