X
SULJE MAINOS
Huoltoasemien ympärille on muodostunut pitkiä jonoja. / The Sun / Youtube

Huoltoasemia suljetaan jo, Britanniassa synkkä varoitus talvesta

Energiayhtiö kuvailee logistisia ongelmia äärimmäisen vakaviksi.

Britanniassa on varoitettu sähkön voimakkaasta hinnannoususta ja mahdollisista polttoaineen saatavuusongelmista tulevana talvena.

BP-yhtiö on jo ilmoittanut rajoittavansa bensiinin saatavuutta ja sulkevansa osan huoltoasemista. Elintarvikealan mukaan tilanne voi näkyä tyhjinä hyllyinä kaupoissa.

Petrol Retailers -järjestö kehottaa kuljettajia pitämään ajoneuvoissaan polttoainetta ainakin neljäsosan, jotta paikallisten bensa-asemien sulkeminen ei aiheuta hankalia tilanteita.

– Autoja on nyt enemmän teillä, koska kaikki ovat palanneet töihin, eivätkä monet halua käyttää busseja tai junia. Tämä on johtanut suureen polttoaineen kulutuspiikkiin, huoltoasemia omistava Gerald Ronson sanoo Telegraph-lehdelle.

Pääministeri Boris Johnsonin hallituksen kerrotaan huolestuneen mahdollisen energiakriisin aiheuttamasta ”tyytymättömyyden talvesta”. Jopa lelujen varoitetaan loppuvan kaupoista ennen joululomia.

BP on ilmoittanut hallitukselle, että bensiinin ja dieselin kuljetukset jalostamoilta asemille ovat vaikeutuneet logististen ongelmien vuoksi. Yhtiön edustaja kuvaili tilannetta kiireelliseksi ja ”hyvin, hyvin vakavaksi”. Tesco ja ExxonMobil ovat ilmoittaneet vastaavista vaikeuksista.

Britanniassa tilannetta on kärjistänyt kuljetusalan työvoimapula, joka on osittain seurausta koronapandemiasta ja maan EU-erosta. Myös hiilidioksidin tuotannossa on ollut poikkeuksellisia haasteita.

Elinkeinoministeri Kwasi Kwartengin mukaan ihmisten on syytä toivoa lauhaa syksyä, sillä sää on suurin yksittäinen hintoihin vaikuttava tekijä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt