X
SULJE MAINOS
Susi Kuhmossa. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Huoli susista: Miksi punavihreät eivät halua auttaa ihmisiä?

Kansanedustaja on huolissaan petojen aiheuttamista vahingoista ja uhista.

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu pitää maa- ja metsätalousministeriön esittämää kaatolupaa 20 sudelle tarpeellisena. Hän on huolissaan ihmisten turvallisuudesta.

– Vaikea ymmärtää, miksi vasemmisto ja vihreät eivät halua auttaa näitä ihmisiä mahdollisimman pian. Tällaisia uutisia saa lukea nykyään miltei viikoittain, Aittakumpu toteaa viitaten Twitter-tilillään jakamiin uutisiin susien aiheuttamista vahingoista ja uhista.

Maa- ja metsätalousministeriö on valmis antamaan 20 sudelle kaatoluvan ensi vuonna. Ministeriö on lähettänyt asiasta lausunnoille asetuksen, joka sallisi suden kannanhoidollisen metsästyksen koko maassa. Esitystään ministeriö perustelee susikannan hoitosuunnitelmalla.

– Metsästyksen avulla säädellään susikannan kasvua, ehkäistään vahinkoja ja edistetään suden hyväksyttävyyttä, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoi Ylelle.

Vihreät vastustavat esitystä. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) totesi Twitterissä pitävänsä esitystä ”pöyristyttävänä”.

Myös ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) tyrmäsi maa- ja metsätalousministeriön aikeet. Hänen mukaansa ensi talvena ei tule aloittaa suden kannanhoidollista metsästystä.

– Sen edellytys olisi, että sudelle on määritetty tieteellisesti riippumattomasti suotuisan suojelun taso ja että tuo taso ylittyy eikä sitä vaaranneta. Määritystyö valmistuu syksyllä 2022, Mikkonen sanoi Twitterissä.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt