X
SULJE MAINOS
Heikki Vestman. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Huoli sananvapaudesta – ”loukkaavat näkemykset tarvitsevat suojaa”

Kokoomuksen Heikki Vestmanin mukaan kiistanalaisia näkemyksiä pitää sietää.

– Pörröiset ja ”yleisesti hyväksytyt” näkemykset harvemmin tarvitsevat sanan- ja uskonnonvapauden suojaa. Sen sijaan juuri kiistanalaiset, jopa loukkaavat näkemykset tarvitsevat, kokoomuksen kansanedustaja ja juristi Heikki Vestman toteaa Twitterissä.

– Loukkaantumisen sietäminen on hinta, joka vapaasta yhteiskunnasta on jokaisen maksettava #sananvapaus, hän jatkaa.

Heikki Vestman viittaa kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan ja entisen ministerin Päivi Räsäsen vuonna 2004 julkaisemasta pamfletista valtakunnansyyttäjän päätöksellä käynnistettyyn rikostutkintaan. Valtakunnansyyttäjän mukaan on syytä epäillä, että Räsänen on kirjoituksellaan ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi” halventanut homoseksuaaleja ihmisarvoa alentavalla tavalla ja syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Vestman korosti tiistaina Facebookissa, että kyse ei ole siitä, onko Räsäsen kanssa samaa vai eri mieltä itse asiasta.

– Itsekin olen eri mieltä Räsäsen kanssa itse asiasta. Mutta sillä ei ole merkitystä. Kyse on jokaisen oikeudesta tunnustaa omaa vakaumusta.

Heikki Vestmanin mukaan valtakunnansyyttäjän näkemys, että Räsäsen 15 vuotta sitten julkaisema kirjoitus on ”jatkuva” rikos, on käsittämätön.

– Tappokin vanhentuu 20 vuodessa! Käydäänkö seuraavaksi kirjastot läpi ja joutuvatko esimerkiksi Lutherin sopimattomat tekstit rovioille?

LUE MYÖS:
”Sananvapaus Suomessa on uhattuna”

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt