X
SULJE MAINOS
Sairaaloiden kuormitus on kasvussa. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

Huippututkijan mukaan Suomessa ei enää puhuta koronaan kuolevista

Apulaisprofessori muistuttaa kuolleisuuden lähestyvän viime talven tasoa.

Geenitutkija ja New Yorkin arvostetun Columbian yliopiston apulaisprofessori Tuuli Lappalainen huomauttaa, ettei koronaviruksen vaatimiin kuolonuhreihin kiinnitetä enää huomiota virallisessa tiedotuksessa tai uutisoinnissa.

– Suomessa on lakattu puhumasta koronaan kuolevista ihmisistä sekä virallisesti (esim. THL/STM tiedotustilaisuus äsken) että mediassa, Lappalainen tviittaa.

– Tässä kuussa koronaan kuolleita on jo melkein 80, ja kuolleisuus on lähes viime talven tasoa, hän jatkaa.

Lappalainen on jakanut alla näkyvän kuvaajan Suomen koronatilanteesta. Hän siteeraa toisessa tviitissään sosiaali- ja terveysministeriön johtavaa asiantuntijaa Liisa-Maria Voipio-Pulkkia.

– Voipio-Pulkki: ”Teholle tullaan, siellä hoidetaan, sieltä toivutaan ja siirrytään muille osastoille jatkohoitoon”. Mutta osa potilaista ei toivu, osalle jatko-osastona toimii sairaalan kylmiö, Tuuli Lappalainen sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön tämän päivän tilannekatsauksen mukaan niin koronatartuntojen määrä kuin sairaalahoidon tarvekin ovat kasvussa. Tänään raportoitiin ennätykselliset 1 259 uutta tartuntaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt