X
SULJE MAINOS
Parkkisakko ikkunassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HU: Täällä sijaitsee pääkaupungin petollinen parkkiansa

Parkkipaikalta näyttävä alue onkin asfaltoitu puisto.

Helsingin Töölössä sijaitsevan ravintola Mestaritallin edustalla on parkkiansa, joka jää monelta huomaamatta. Asiasta kertoo Helsingin Uutiset.

Ravintolan viereinen asfaltoitu alua muistuttaa petollisesti parkkipaikkaa. Nykyisin kyseessä on kuitenkin kaupungin puisto, johon pysäköinti on sakon uhalla kielletty.

– Minua hämmästytti tämä todella. Paikka näyttää aivan parkkipaikalta, ei puistolta. Se oli myös täynnä muitakin autoja, ravintolassa asioinut Juha Heikkonen kertoo lehdelle.

Ravintolalla on erikseen oma 16 paikan parkkialue.

– Olemme sopineet henkilökunnan kanssa, että kysymme jokaiselta asiakkaalta, että ovatko he tulleet autolla ja parkkeeranneet autoille tarkoitetulle alueelle. Tämä juuri siitä syystä, ettei turhia sakkoja tulisi. Olemme kirjoittaneet asiakkaille varsinaiselle parkkipaikalle pysäköintitunnuksia, kertoo ravintolan omistavan Restelin ketjujohtaja Kristian Helanne.

Restel on yrittänyt vuosien ajan saada keskustelyhteyden kaupunkiin siitä, että ravintola saisi asfaltoidun puiston tai ainakin osan siitä parkkipaikakseen.

– Keskustelut eivät ole edenneet, Helanne kertoo.

Puistoaluetta valvoo ja sinne pysäköityneitä autoilijoita sakottaa kaupungin pysäköinninvalvonta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt