HU: Oppilaiden nälkä ei lähde kasvisruoalla – koululounaita korvataan herkuilla ja ravintolaruoalla

Kasvisruokapäiviä ei otettu avosylin vastaan.

Pukinmäenkaaren urheiluyläasteen oppilaat kertovat, ettei koulun kasvisruoasta tule kylläiseksi. Kasvisruokapäivä jakaa koulussa mielipiteitä.

– Mielestäni mulla on mennyt vapaus valita mitä syön. Olen urheilija ja syön paljon lihaa. Aamutreenien jälkeen tarvitsisin ravitsevampaa ruokaa. Suurin osa kavereistani jättää niinä päivinä ruuan kokonaan väliin ja käy kaupassa, toteaa aktiivisesti yleisurheilua harjoitteleva Lorenz Quednau Helsingin Uutisille.

Koska oppilaat kokevat, etteivät tule kasvisruoasta täyteen, eivätkä saa vapaasti valita, syö yhä useampi lounaansa koulun ulkopuolella.

Myös koripalloa harrastava Linda Kuosmanen sanoo, että kasvisruoka ei vie aktiivisesti urheilevan ihmisen nälkää yhtä hyvin kuin liharuoka.

– Monilla on mukana välipaloja ja sitten he syövät herkkuja vatsantäytteeksi. Itsekään en ruuista täyty.

Koulussa opettajana työskentelevä Matti Laitinen vahvistaa oppilaiden kertomukset. Kasvisruoka ei urheilijanuorukaisissa liiemmin innostusta herätä.

– Oppilaat eivät ole hirveän innostuneita. Meillä on paljon urheilijoita. He kokevat, etteivät saa ruuasta tarpeeksi proteiinia.

Kerran viikossa oleva kasvisruokapäivä ei ole monen mieleen. Enemmän kannatusta saa vaihtoehto, jossa kasvisruokaa tarjottaisiin muiden kouluruokavaihtoehtojen ohessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt