Anni Sinnemäki. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

HU: Näin Anni Sinnemäki perustelee jättipanostuksia raiteisiin

Helsinki käyttää yli puoli miljardia euroa ratahankkeisiin lähivuosina.

Helsingissä tullaan käyttämään ainakin 584 miljoonaa euroa tulevina vuosina raidehankkeisiin. Helsingin Uutiset huomauttaa, että ”summalla saisi Helsinkiin parikymmentä uutta peruskoulua tai kuutisen keskustakirjastoa.”

Raidejokeri tulee maksamaan 209 miljoonaa euroa ja Kruunusillat noin 360 miljoonaa euroa. Raidejokerin kustannusarvio nousi 100 miljoonalla eurolla.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr.) korostaa, että Helsinki normaalistikin käyttää yli 700 miljoonaa investointeihin vuodessa, ja Raidejokeri ja Kruunusillat ovat vain osa tätä budjettia. Kysymykseen summan merkityksettömyydestä ”taskurahana” Sinnemäki vastasi seuraavasti.

– En sanoisi, että peanuts, se on iso summa rahaa, mutta esimerkiksi raidejokerin on laskettu tuovan pitkällä aikavälillä maan myynti- ja vuokratuloina 360 miljoonaa euroa.

Hän korostaa, että pitkällä aikavälillä Laajasalossa tulee Kruunuvuorenranta mukaan lukien olemaan noin 37 500 asukasta eli huomattavasti enemmän kuin nyt. Pikaraitiotien merkitys korostuu, koska isolle osalle uusista asukkaista se on tärkein joukkoliikenneyhteys. Laajasalosta metron suuntaisen liikenteen vähetessä autoliikenteen sujuvuus helpottuu.

Sinnemäen mukaan sote-uudistuksen toteutuessa kaupungin investointimahdollisuudet heikkenisivät.

– Yksi syy, miksi Helsinki on vastustanut maakunta- ja soteuudistusta on juuri se, että pidemmän päälle kaupungin kyky investoida saattaisi heiketä sen myötä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt