X
SULJE MAINOS
Nainen aiheutti toistuvia järjestyshäiriöitä. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

HU: Naapuri piinasi jätepusseilla, sai häädön

Vuokralaisen käytöksen ei katsottu olevan sellaista, mitä naapureidensa tulisi sietää.

Jätkäsaaressa naapureitaan muun muassa jätepusseilla piinannut nainen on saanut taloyhtiöstä häädön, kertoo Helsingin Uutiset.

Naisen kerrotaan toistuvasti vieneen biojätebusseja naapureidensa ovien taakse, käyttäytyneen epäasiallisesti talon asukasta kohtaan, pimputelleen muutaman naapurin ovikelloa ja koputelleen oveen viinipullolla. Hän myös solvasi muita asukkaita rappukäytävässä.

Häädöstä päättäneen Helsingin käräjäoikeuden mukaan vuokralaisen käytöksen ei voitu katsoa olleen sellaista, mitä naapureidensa tulisi sietää.

Naisesta tehtiin vuoden aikana valituksia yhteensä yhdeksän naapurin toimesta.

– Taustasyyt eivät vähennä vuokralaisen käyttäytymisen moitittavuutta muiden asukkaiden ja siten myös vuokranantajan kannalta, oikeus toteaa.

Nainen pyysi asiaan jatkokäsittelylupaa. Hän vaati, että vuokranantajan häätöä koskeva kanne hylätään. Hän myös vaati käräjäoikeuden tuomion kumoamista, valitti tuomiosta hovioikeuteen ja velvoitti Sato-Asuntoja korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Helsingin hovioikeus ei heinäkuussa myöntänyt jatkokäsittelylupaa. Naisen vuokrasopimus purettiin ja hänet tuomittiin lisäksi maksamaan vuokranantajalle oikeudenkäyntikuluja 3 144,13 euroa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt