X
SULJE MAINOS

HU: Kolme tunkeutui kotiin, asukas puolustautui veitsellä – tuomio hätävarjelun liioittelusta

Veitset, ampuma-aseet ja pesäpallomailat heiluivat hyvinkääläisessä asunnossa keväällä.

Hyvinkääläisen asunnon asukas ja asuntoon tunkeutuneet henkilöt käyttivät rajua väkivaltaa puolin ja toisin viime huhtikuussa, kertoo Helsingin Uutiset.

Asuntoon tunkeutuneilla henkilöillä oli mukanaan pesäpallomailat ja ampuma-ase. Asukas puolustautui isoteräisellä veitsellä.

Asukas ja kolme neljästä asuntoon tunkeutuneesta henkilöstä saivat tuomion.

Hyvinkään käräjäoikeus katsoi 35-vuotiaan asunnon asukkaan syyllistyneen hätävarjelun liioiteltuna tehtyyn tapon yritykseen sekä kahteen tapon yritykseen. Tuomiona oli neljän vuoden ja kahden kuukauden pituinen ehdoton vankeusrangaistus, josta vähennetään vapaudenmenetysaika. Mies joutuu myös maksamaan uhreille erilaisia korvauksia yhteensä 21 000 euron edestä.

Asuntoon tunkeutunut 35-vuotias mies sai tuomion törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä sekä ampuma-aserikoksesta. Mies tuomittiin yhden vuoden, kahden kuukauden ja 15 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

30-vuotias mies sai tuomion törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä. Tuomiona oli yhden vuoden ja kahden kuukauden pituinen ehdollinen vankeusrangaistus, jonka koeaika päättyy vuoden 2018 heinäkuussa.

36-vuotias nainen sai tuomion törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä. Naisen tuomio oli yhden vuoden ja kahden kuukauden pituinen ehdoton vankeusrangaistus, josta vähennetään vapaudenmenetysaika.

Asuntoon tunkeutuneet kolme henkilöä joutuvat korvaamaan asukkaalle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta tuhat euroa sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä aiheutuneesta kärsimyksestä 3 000 euroa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt