X
SULJE MAINOS
HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen jatkaa töitään normaalisti epäluottamuksesta huolimatta. LEHTIKUVA / MILLA TAKALA

HSY-johtaja ei suostu irtisanoutumaan – ”työt jatkuvat normaalisti”

HSY:n hallitus kutsunee yhtymäkokouksen koolle toimitusjohtaja Raimo Inkisen irtisanomiseksi.

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) toimitusjohtaja Raimo Inkinen (vihr.) ei suostu irtisanoutumaan vapaaehtoisesti, vaikka Inkinen on menettänyt HSY:n hallituksen luottamuksen.

Verkkouutisten saamien tietojen mukaan HSY:n hallituksen puheenjohtaja Mia Nygård-Peltola (kok.) on neuvotellut Inkisen kanssa irtisanoutumisesta tänään perjantaina.

HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Neuvottelujen jälkeen HSY:n viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala tiedotti henkilöstölle HSY:n intranetissä, että ylimääräinen yhtymäkokous kutsuttaneen koolle. Hahtalan mukaan virallinen kutsu yhtymäkokoukseen lähtenee viikolla 15 eli ensi viikolla, kun HSY:n hallitus on kokoontunut.

HSY:n hallitus on kutsuttu koolle ensi viikon keskiviikoksi 14. huhtikuuta. Yhtymäkokous on tarkoitus pitää perjantaina 23. huhtikuuta.

”Raimo Inkinen jatkaa edelleen toimitusjohtajana ja työt HSY:ssä jatkuvat normaalisti. Toivomme työrauhaa, jotta pääsemme jatkamaan tärkeitä perustehtäviämme”, viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala kirjoitti intranetissä julkaistussa viestissä.

Tilapäinen valiokunta valmistelemaan irtisanomista

HSY:n yhtymäkokoukselle on tarkoitus esittää, että se päättäisi tilapäisen valiokunnan asettamisesta valmistelemaan toimitusjohtajan irtisanomista. Valiokunnan tulee tehdä esitys kolmen viikon kuluessa, minkä jälkeen yhtymäkokous kokoontuisi uudelleen.

Yhtymäkokouksessa äänioikeutettuja ovat omistajakunnat eli Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Helsingillä on 50 prosenttia äänistä.

HSY:n hallitus käsitteli Inkisen luottamusta kokouksessaan 19. maaliskuuta eli kolme viikkoa sitten. Äänin 10-4 hallitus päätti, ettei toimitusjohtaja nauti enää luottamusta.

Hallitus valtuutti puheenjohtaja Nygård-Peltolan käymään luottamuspulan perustelut läpi toimitusjohtajan kanssa ja sopimaan vapaaehtoisesta irtisanomisesta johtajasopimuksen mukaisesti.

Inkisen johtajasopimuksessa todetaan, että jos virkasuhde päättyy luottamuspulan takia ja toimitusjohtaja irtisanoutuu vapaaehtoisesti, hän saa 12 kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen. Vuonna 2017 Inkisen palkka oli 12 400 euroa kuukaudessa, jolloin 12 kuukauden palkka olisi 148 800 euroa.

Koska toimitusjohtaja ei ole hyväksynyt johtajasopimuksen mukaista vapaaehtoista irtisanomista, koolle joudutaan kutsumaan ylimääräinen yhtymäkokous käsittelemään toimitusjohtajan luottamuspulaa ja aloittamaan kuntalain 43 §:n mukainen menettely, mikä tarkoittaa irtisanomista tai siirtämistä muihin tehtäviin.

PÄIVITYS 9.4.2021 klo 20:31: Lisätty juttuun HSY:n hallituksen ja yhtymäkokouksen ajankohdat ja tarkennettu prosessin kuvausta.

LUE MYÖS:

HSY-johtajalle tarjottiin 12 kuukauden palkkaa irtisanoutumisesta (6.4.2021)
Näkökulma: Outoa salailua – epäluottamuksen saanut HSY-johtaja jatkaa (2.4.2021)
VU:n tiedot: HSY:n toimitusjohtajalle epäluottamus äänin 10-4 (19.3.2021)
HSY:n toimitusjohtajan ympärillä kuohuu: Luottamuspulaa, salamyhkäisiä päätöksiä (29.1.2021)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt