X
SULJE MAINOS
Ongelma todettiin toimialajohtajan mukaan heti. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

HS: Uusi talo ulisee, juhlat menivät pilalle

”Maksamme virheestämme pitkän pennin”, toimialajohtaja päivittelee.

Uliseva parkkitalo on aiheuttanut häiriötä Helsingin Metsälässä, Helsingin Sanomat kertoo.

Häiriön aiheuttava parkkitalo on valmistunut Metsälän Postipuiston alueelle tänä vuonna. Ulkoisesti upealla parkkitalolla on kuitenkin ikävä ominaisuus: Tuuli puhaltaa ilmeisesti hallin läpi niin, että rakennuksen ritilämäiset seinät muuttuvat ikään kuin uruiksi.

Alueella asuvan Tommi Huttusen mukaan ominaisuus alkoi paljastua kevättalvella. Nyt hän on saanut ulinasta ja vihellyksestä tarpeekseen.

– Sain eilen tarpeekseni. Meillä oli vieraita, meinattiin grillata pihalla, mutta ulina häiritsi, Huttunen kertoo.

– Tuuli puhaltaa ilmeisesti joka seinästä sisään halliin ja panee rakennuksen ulisemaan. Ei se tyynellä ulise. Katselin, kun sitä rakennettiin. Hirveä duuni laittaa sitä metalliritilää. Ei ole varmaan halpa ratkaisu. Ehkä on säästetty sitten ilmanvaihdosta, hän arvioi.

KSBR:n parkki- ja toimitilarakentamisesta vastaava toimialajohtaja Simo Särkelän mukaan ongelma on kaupungin tiedossa.

Talo ulisee, kun tuulen nopeus kohoaa yli yhdeksän metrin sekunnissa.

– Paikallinen asukas oli ollut yhteydessä Helsingin rakennusvalvontaan, josta oltiin yhteydessä meihin. Todettiin ongelma heti, mutta asiaa tutkiessa meni aikaa. Nyt läntisen ja eteläisen julkisivut on korjattu, seuraavan neljän viikon aikana korjataan muutkin kaksi julkisivua, hän sanoo.

– Olemme miettineet, pitäisikö arkkitehdin lisäksi myös akustikko ottaa mukaan suunnitteluvaiheeseen. Me olemme vastuussa tästä, ja maksamme virheestämme pitkän pennin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt