Kiinteistömarkkinoille on virrannut viime vuosina rahaa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

HS: Uhkarohkea strategia vei sijoittajan varat – ”meni kaikki”

Kiinteistösijoittaja Huhtanen Capital asetettiin perjantaina konkurssiin.

Asuntosijoittamiseen keskittynyt Huhtanen Capital asetettiin perjantaina konkurssiin. Helsingin Sanomien mukaan yhtiöstä tuli asuntomarkkinoiden nopean jakautumisen uhri.

Huhtanen Capital osti taantuvilta paikkakunnilta edullisia vuokrataloja. Lopulta pankit eivät enää halunneet rahoittaa riskitoimintaa muuttotappiopaikkakunnilla.

– Tämä strategia ei sitten toiminut eikä onnistuttu. Rahoitus ei toiminut missään vaiheessa oikein kunnolla, yhtiön perustaja ja pääomistaja Juha-Matti Huhtanen sanoo.

Yhtiön konkurssin pelätään kertovan siitä, että Suomen kiinteistömarkkinoilla on odotettavissa laajempia ongelmia. Kiinteistömarkkinoille on siirtynyt viime vuosina varoja toisista sijoituskohteista alhaisen korkotason takia. Myös yksityishenkilöt ovat ryhtyneet sijoittamaan aiempaa enemmän asuntoihin.

– Vuosina 2016 ja 2017 kiinteistöihin ja asuntoihin sijoittaminen lähti vähän laukalle, toteaa Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomas Viljamaa HS:lle.

Kovat tuottotavoitteet houkuttelivat ihmisiä sijoittamaan Huhtanen Capitaliin.

– Huhtanen Capitalin tapauksessa on annettu täysin vastuuton ja epärealistinen kuva asuntojen arvosta, vuokratuotoista ja yhtiön tilanteesta. Monia on johdettu harhaan ja moni menettää rahansa. Jos joku asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei todennäköisesti ole totta, Viljamaa kertoo.

Sijoittajille Huhtanen Capitalin talousongelmista kerrottiin kesäkuussa.

– Ei kenestäkään ole kivaa menettää rahaa. Se herättää voimakkaita tunteita, Huhtanen sanoo.

– Minulta meni kaikki.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt