X
SULJE MAINOS
Ambulanssi ja HUSin logo HUS Meilahden sairaala-alueella Helsingissä 19. lokakuuta 2021. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

HS: Tämä on riskisi kuolla, jos korona iskee

Rokote vaikuttaa huomattavasti niin sairaalahoito- kuin kuolemariskiinkin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tuoreet tilastot kertovat tarkasti, kuinka moni rokotettu ja rokottamaton joutuu koronaviruksen vuoksi sairaalaan tai kuolee. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Kuolemanriskin suuruuteen vaikuttavat ihmisen ikä, sukupuoli ja koronavirusrokote. THL:n tilastoista selviää, että rokotetuilla on huomattavasti pienempi riski kuolla tai joutua sairaalahoitoon koronaviruksen vuoksi.

Esimerkiksi rokotetuista 12-29-vuotiaista naisista sairaalahoitoon on joutunut THL:n tilastojen mukaan 0,4 prosenttia sairastuneista (kaksi tautitapausta). Heistä teholle joutui 0 prosenttia.

Rokottamattomien kohdalla samat lukemat ovat 1,3 prosenttia ja 0,2 prosenttia.

Ero korostuu vanhemmissa ikäluokissa. Esimerkiksi rokottamattomista yli 70-vuotiaista naisista 16,7 prosenttia koronavirustartunnan saaneista kuoli syys-lokakuussa. Rokotetuista tartunnan saaneista yli 70-vuotiaista naisista kuoli 8,1 prosenttia, siis suhteessa alle puolet rokottamattomista.

Vastaavan ikäisillä miehillä lukemat olivat rokottamattomilla 23,5 ja rokotetuilla 10,2 prosenttia.

30-49-vuotiaiden rokottamattomista miehistä 4,3 koronavirustartunnan saaneista joutui sairaalahoitoon syys-lokakuussa. Sairaalahoitoon heistä joutui 113 henkilöä (4,3 prosenttia tartunnan saaneista) ja tehohoitoon 24 henkilöä (0,9 prosenttia). Kuolleita oli 1 (0,04 prosenttia).

Vastaavat luvut rokotetuilla miehillä olivat 0,5, 0,0 ja 0,0 prosenttia. 1057 tartunnan saaneesta vain 5 joutui sairaalahoitoon.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt