X
SULJE MAINOS
Matkavakuutuksesta ei kannata säästää. LEHTIKUVA/KIMMO MÄNTYLÄ

HS: Tämä on nyt yleisin kysymys matkavakuutuksista

Matkustajalla on entistä enemmän vastuuta selvittää itse, millainen kohdemaan koronatilanne on.

Matkavakuutuksen kattavuus kannattaa tarkastaa ennen lentokoneeseen astumista, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Koronavirustautiin sairastuneita suomalaisia on joutunut pandemian aikana sairaalahoitoon ulkomaanmatkoilla eri puolilla maailmaa, kertoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikkö Outi Saarikoski HS:lle.

Hän muistuttaa, että vakavan koronataudin hoito voi pahimmillaan vaatia pitkää ja kallista sairaalahoitoa. On siis tärkeää ottaa matkavakuutus.

– Olemme huomanneet, että moni ei ole kärryillä matkavakuutuksestaan, kun matkustaminen on ollut niin kauan jäissä. Markkinoilla on paljon erilaisia vakuutuksia, joten on tärkeää tarkastaa, mitä oma vakuutus kattaa, sanoo Pohjola Vakuutuksen henkilövakuuttamisesta vastaava Atte Erkamo HS:lle

Korvaako vakuutus, jos sairastun koronaviruksen aiheuttamaan tautiin matkalla? Tämä on ollut Erkamon mukaan yleisin kysymys, joka Pohjola Vakuutukselle on matkavakuutuksista korona-aikana esitetty.

– Vastaus on, että korvaa, jos sairaus alkaa matkan aikana ja vakuutus on voimassa. Kannattaa kuitenkin tarkastaa, ettei omassa vakuutuksessa ole hoitokulujen korvausmäärän rajaa, koska koronataudin hoito on kallista, hän sanoo.

Paikallinen viranomainen voi määrätä matkailijan koronakaranteeniin. Korvaako vakuutus tällaisessa tilanteessa esimerkiksi siirtyneet lennot tai pitkittyneen hotellimajoituksen?

Erkamon mukaan karanteenien syyt ovat moninaisia, joten korvauspäätös vaatii yleensä yksilöllistä harkintaa. Yleinen periaate kuitenkin on, että matkan pitkittyminen korvataan, jos itse sairastuu tautiin, joutuu sairaalahoitoon ja ei siksi pääse paluulennolle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt