Asuntoesittely. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

HS: Tällaiset asunnot menevät heti kaupaksi

Asuntojen ostajat haaveilevat väljyydestä ja omasta pihasta.

Koronavuosi on muuttanut suomalaisten asumisen unelmia merkittävästi, kertoo Helsingin Sanomat.

Ihmiset ovat kiinteistönvälittäjien mukaan oppineet vuoden aikana arvostamaan väljyyttä. Tämä on saanut monet muuttamaan kauemmaksi ydinkeskustoista.

– Pääkaupunkiseudulla tämä näkyy niin, että ollaan valmiita asumaan Vantaalla tai Helsingin rajalla, jossa on mahdollisuus saada enemmän neliöitä pienemmällä budjetilla, kertoo kiinteistönvälittäjä Riina Kalavaara.

Omakotitalot ja rivitalot kiinnostavat välittäjien mukaan ostajia ympäri Suomen. Keskeisiä myyntivaltteja ovat oma piha ja nimenomaan oma tontti vuokratontin sijaan. Ostajat kiinnittävät huomiota myös tehokkaaseen ja käytännölliseen pohjapiirrokseen. Hukkaneliöitä ei haluta.

Kiinteistönvälittäjien mukaan todellisia kultasuonia ovat vuosituhannen alussa tai sen jälkeen rakennetut talot, joihin ei ole tulossa lähivuosina LVI-saneerauksia, putkiremontteja tai julkisvun parantelua. Kohteen houkuttelevuutta lisää myös se, jos asuntoon on uusittu hiljattain keittiö ja kylpyhuone.

Vaikka asuntojen ostavat arvostavat nykyisin väljyyttä sekä omaa pihaa ja rauhaa, kaupunkien keskustoissa sijaitseva kerrostaloyksiöt ja -kaksiot menevät yhä hetkessä kaupaksi. Kiinnostus on laajentunut välitäjien mukaan myös lähiöihin varsinkin kaksioiden kohdalla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt