X
SULJE MAINOS
Saudiarabialaisia naisia työnhaussa rekrytointimessuilla Riadissa. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Fayez Nureldine

HS: Sukupuolten tasa-arvo on kauhistus valtaosalle arabimiehistä

YK:n tutkimuksen mukaan valtaosa arabimiehistä kannattaa perinteistä roolijakoa ja pitää oikeutenaan kontrolloida vaimoaan ja tyttäriään.

YK:n tasa-arvojärjestön ja tasa-arvotyöhön erikoistuneen Promundo-kansalaisjärjestön laajan tutkimuksen mukaan asenteet eivät välttämättä muutu entistä vapaamielisimmiksi ajan kanssa. Tutkimuksessa oli mukana noin 10 000 miestä ja naista, joten se on laajin lajissaan. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n mukaan monet arabimiehet kertovat kurittavansa vaimoaan niin henkisesti kuin fyysisestikin. Vieraiden naisten ahdistelua perustellaan muun muassa sillä, että nainen ”provosoi”. Ahdistelua voidaan tehdä myös ”huvin vuoksi”.

HS nostaa tutkimuksesta esiin pysäyttäviä lukuja: Egyptissä 70 prosenttia miehistä kannattaa naisten sukuelimien silpomista, Marokossa 91 prosenttia miehestä haluaa tietää koko ajan missä hänen vaimonsa on ja palestiinalaismiehistä 81 prosenttia ei salli, että vaimolla on yhtään miespuolista ystävää.

Samanaikaisesti vähintään neljäsosa miehistä kussakin arabimaassa suhtautuu myönteisesti sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt