Hussein al-Taee on myöntänyt kommenttinsa aidoiksi, LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

HS: SDP varaa Hussein al-Taeelle uuden tilaisuuden selittää

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan kansanedustajan kirjoitusten aitous oli uutta tietoa.

SDP:n tuore kansanedustaja Hussein al-Taee myönsi maanantaina kohuttujen sosiaalisen median kirjoitustensa olevan aitoja. Aiemmin al-Taee on pyytänyt anteeksi muun muassa ISIS:n Israeliin rinnastaneita Facebook-kirjoituksiaan. Toisia vähemmistöjä halventaneita kirjoituksiaan al-Taee kommentoi aiemmin vaihtelevasti, eikä niiden aitoutta saatu vahvistettua.

Nyt hän myöntää kirjoittaneensa Facebook-kuvakaappauksissa näkyneet kommentit.

– Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen nyt niistä ennakkoluuloista, ajatuksista ja kielestä jota olen käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä, Hussein al-Taee kirjoitti blogissaan.

– Olen käynyt näitä uudelleen ja uudelleen läpi ja voin sanoa niiden olevan valitettavasti aitoja, al-Taee sanoi.

SDP on aiemmin todennut asian olevan loppuun käsitelty Hussein al-Taeen ensimmäisen anteeksipyynnön jälkeen. Puoluesihteeri Antton Rönnholm totesi kuitenkin maanantaina Helsingin Sanomille vihamielisten kirjoitusten aitouden tulleen puolueelle uutena tietona.

– Aiemmin hän on sanonut, että hän arvioi ja käy läpi kirjoitukset, kun pyysimme häntä tarkistamaan, mitkä ovat hänen kirjoituksiaan, Rönnholm sanoi.

Rönnholmin mukaan al-Taaelle on varattu uusi mahdollisuus selittää ajatteluaan torstaina eduskuntaryhmän kokouksessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt