X
SULJE MAINOS
Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

HS: Sanna Marinin mukaan työmatkoista laivalla neuvotellaan ensi viikolla

Pääministerin mukaan nykyiset rajoitukset ovat voimassa 27. kesäkuuta asti.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on vastannut Viron pääministerin Kaja Kallaksen avoimeen kirjeeseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Kallas vetosi Mariniin, jotta Suomessa työskentelevät virolaiset pääsisivät käymään kotimaassaan.

Marin toteaa, että koronapandemia on rajoittanut rajojen yli liikkumista Suomen ja kaikkien rajanaapureidemme välillä.

– Tautitilanteen helpottuessa niin Suomessa kuin Virossa voimme purkaa sisärajaliikenteen rajoituksia asteittain ja avata liikkumista terveysturvallisella tavalla. Rajoitukset ovat voimassa 27. kesäkuuta saakka, Marin kertoo HS:n mukaan.

Lentoliikenne työmatkoilla avattiin tällä viikolla ensimmäisenä, koska siinä matkustajamäärät ovat suhteellisen rajattuja ja hyvin hallittavissa. Lentoliikenteen avaaminen tarjosi mahdollisuuden kokeilla testaustoiminnan laajentamista vastaamaan kasvavia matkustajamääriä.

– Myös muut työmatkaliikenteen muodot ollaan avaamassa. Sisäministeriö on valmistelemassa jo ensi viikolle hallituksen neuvoteltavaksi esityksen siitä, miten työmatkustusta myös laivoilla ja maarajojen kautta avattaisiin terveysturvallisesti, Marin kertoo.

Kallas totesi, että tällä hetkellä Suomessa työskentelevät virolaiset eivät voi matkustaa maasta toiseen ilman työpaikan menettämisen uhkaa. Kallaksen mielestä se ei ole kohtuullista eikä EU-sääntöjen mukaista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt