Vantaan Pyhän Laurin kirkko. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

HS: Poliitikko-pastori kavalsi kirkolta lähes 100000 euroa

Pastori maksoi Vantaan seurakuntayhtymän varoilla omia velkojaan.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Pitäjänmäen seurakuntapastorin törkeästä kavalluksesta ehdolliseen vankeuteen, kertoo Helsingin Sanomat.

Vantaan seurakuntayhtymän oli tammikuussa 2019 tarkoitus siirtää 530 000 euroa Helsingin seurakuntayhtymän tilille. Maksujärjestelmässä vastaanottajaksi valikoitui kuitenkin vahingossa pastorin henkilökohtainen tilinumero.

Pastori ei ilmoittanut tililleen virheellisesti maksetuista rahoista Vantaan seurakuntayhtymälle ja käytti varoista 93 000 euroa omien velkojensa maksuun.

Hän tunnusti menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla ja palautti erheellisesti saamansa rahat Vantaan seurakuntayhtymälle. Hänet tuomittiin törkeästä kavalluksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen

Rangaistusta lievensivät oma-aloitteisuus asian selvittämisessä ja se, ettei pastori itse ollut myötävaikuttanut rahojen siirtämiseen tililleen.

Hevipastorina tunnettu mies oli vuonna 2008 Helsingissä kuntavaaleissa keskustan ehdokkaana ja vuonna 2017 feministisen puolueen listoilla.

Tuomio ei ole merkinnyt muutoksia pastorin työsuhteeseen. Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi sanoo, että seurakunta odottaa asian käsittelyä tuomiokapitulissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt