Kauppakekus Redi Helsingin Kalasatamassa avattiin syyskuussa. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

”Kaikki pelkäävät” – HS: Paniikki kauppakeskuksen väkikadosta

Kaksi kuukautta Helsingissä avoinna olleen Redin yrittäjät ovat ahdingossa.

Helsingin Sanomat kertoo Helsingin Kalasatamaan näyttävästi avatun suuren kauppakeskus Redin asiakaskadon aiheuttaneen yrittäjille paniikkia, konkurssien pelkoa ja lähtöaikeita.

Yli kymmenen ravintolan kerrotaan olevan myynnissä. Yrittäjien mukaan ostajat puuttuvat.

Pomo D’or-ravintolan Rediin avannut Ismail Mutlu kertoo kyynelsilmin HS:lle, ettei hän ole saanut sanottua vaimolleen ja kahdelle lapselleen, että perheeltä saattaa mennä kaikki. Noin 250 neliön ravintolassa on töissä 15 ihmistä ja kaupaksi menee keskimäärin 20–30 ruoka-annosta päivässä.

Mutlun mukaan ”kaikki pelkäävät, kaikilla on kauhu päällä”.  Ravintolan vuokrakulut ovat lähes 20 000 euroa kuukaudessa.

Kauppakeskuksen kakkoskerroksessa sijaitseva 308 neliömetrin Robert’s Coffee -kahvilaan on satsattu noin 300 000 euroa. Asiakkaita kahvila on vetänyt noin 500 euron päivämyynnin verran.

Yrittäjien mukaan luvatusta väenpaljoudesta ei näy merkkejä. Kauppakeskuksen sekavuus ja sokkeloisuus ovat saaneet paljon arvostelua.

Redin johtaja Pia Svensk ei kommentoinut HS:lle yrittäjien lähtöaikeita. Hän myöntää alkuvaikeudet ja vakuuttaa, että ongelmiin puututaan tehokkaasti.

Redin yrittäjien katastrofitunnelmista kertoi aiemmin Yle. Kauppakeskus kommentoi tuolloin, että heillä vierailee päivittäin yli 20 000 kävijää, joka on odotetulla tasolla heti avauksen jälkeen. Redin edustajan mukaan ”kestää aikansa, että ihmiset löytävät uuden kauppakeskuksen ja tekevät kauppakeskuskäynneistä osan omaa arkeaan”.

LUE MYÖS:
HS: Tilasuunnittelijakin eksyi uudessa kauppakeskuksessa (VU 28.10.2018)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt