Korvensuoran päiväkodin lasten naulakko oli koronan aikaan osin tyhjänä Oulussa keskiviikkona 29. huhtikuuta 2020. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

HS: Päiväkodeissa yli 30 altistui virukselle

Virusaltistukset ovat tapahtuneet pääkaupunkiseudulla.

Pääkaupunkiseudulla sijaitsevissa päiväkodeissa on todettu yli 30 koronavirusaltistustapausta, Helsingin Sanomat uutisoi.

Helsingin Tapulikaupungissa sijaitsevassa päiväkoti Pikkuprinssissä on koronavirusaltistuksen vuoksi joutunut karanteeniin 20 ihmistä. Lapsia heistä on 14 ja henkilökunnan jäseniä kuusi.

– Kaikille asianosaisille on tiedotettu altistumisesta. Altistuminen tapahtui maanantaina 27. heinäkuuta, ja tieto positiivisesta koronavirustestistä tuli keskiviikkona. Altistunut henkilö ei ollut päiväkodin tiloissa enää tiistaina, päiväkodin johtaja Maarit Vesanen kertoo.

Vesanen ei kommentoinut HS:lle, oliko tartunnan saanut henkilö lapsi vai työntekijä.

Myös espoolaisessa päiväkodissa on tapahtunut koronavirusaltistus, kertoi Espoon kaupunki tiedotteessaan HS:n mukaan. Yksityisyyden suojan vuoksi päiväkodin nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Päiväkodissa virukselle altistui kymmenen henkilöä, joihin kuuluu sekä lapsia että henkilökunnan jäseniä. Päiväkodissa olleiden lisäksi altistuneisiin kuuluu muutamia heidän lähipiirinsä ihmisiä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt