Hämeentie muuttuu joukkoliikennekaduksi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

HS: Pääkaupunki sulkee yhden valtaväylänsä lopullisesti

Helsingin Hämeentie muuttuu joukkoliikennekaduksi.

Helsingin keskeisiin valtaväyliin kuuluva Hämeentie suljetaan lopullisesti autoilta maaliskuun 4. päivästä lähtien, kertoo Helsingin Sanomat.

Tuolloin käynnistyy mittava peruskorjaus, joka muuttaa Hämeentien Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi. Yksityisautoilla saa jatkossa ajaa vain Hämeentien talojen tonteille.

HS:n mukaan muutos on merkittävä symbolisesti, sillä aiemmin esimerkiksi pyöräilyä ei ole Helsingissä nostettu autoilun yläpuolelle.

Hämeentien katutyömaalla on vaikutuksia myös muuhun alueen liikenteeseen. Bussiliikenne kulkee Hämeentiellä remontin aikana, mutta neljä raitiolinjaa siirretään poikkeusreiteille.

Helsingin kaupunki on perustellut Hämeentien muuttamista joukkoliikennekaduksi sillä, että autojen poistuminen lisää alueen viihtyisyyttä ja näkyy esimerkiksi melun ja katupölyn vähentymisenä. Uudistuksen kerrotaan myös lisäävän jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta sekä nopeuttavan joukkoliikennettä.

Peruskorjauksessa uudistetaan myös Hämeentien alla olevaa kunnallistekniikkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt