HS: Muuttaminen Helsingistä kehyskuntiin rauhoittui

Vielä 2000-luvun alussa trendinä oli muutto Helsingistä Uudenmaan kehyskuntiin. Nyt tämä muuttoliike on tyrehtynyt.

Käynnissä olevan talouden taantuman arvioidaan vaikuttavan Helsingin vetovoiman kasvuun, kun sen asukkaat eivät enää siirry kehyskuntiin asumaan suurempiin kiinteistöihin, uutisoi Helsingin Sanomat. Trendi on jopa kääntynyt toisin päin ja monet ovat palanneet kehyskunnista Helsinkiin. Maaseutumaisten kuntien kuten Vihti, Tuusula, Kirkkonummi ja Nurmijärvi vetovoima on hiipunut sitten huippuvuosista 2000–2007.

Trendi taittui talousromahduksen myötä. Vuonna 2007 kehyskuntiin suuntautui pääkaupunkiseudulta jopa 10 000 muuttoa. Myös Espoosta ja Vantaalta siirryttiin ahkerasti kehysalueelle. Tilanne oli kunnille ongelmallinen, sillä muuttajat olivat usein lapsiperheitä ja tavoiteltuja veronmaksajia. Kehyskunnissa omakotitalon tai rivitalonpätkän saa helsinkiläisen kaksion hinnalla.

Vuoden 2007 jälkeen muuttajien määrä on painunut alle 9 000. Vuonna 2012 Helsinkiin muutti ennätyksellisen paljon väkeä kehysalueelta. Täysin muuttuneeseen trendiin vaikuttaa talouden lisäksi myös se, että Helsinki on lisännyt asuntorakentamista.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt