Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

HS: Maria Ohisalo harkitsisi pelikoneiden poistamista marketeista

Sisäministerin mukaan pelihaittojen torjunta on yksi Veikkauksen monopolin tärkeimmistä perusteluista.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kertoo, että hän olisi valmis siirtämään Veikkauksen kauppojen ja kioskien auloissa olevat rahapeliautomaatit erilliseen tilaan. Aiheesta uutisoi Helsingin Sanomat.

Ohisalon mukaan peliautomaattien sijoittelua tullaan pohtimaan jo nykyisen hallituskauden aikana. Uudelleensijoittamisella ja vuonna 2022  tulevalla tunnistautumisella pelaajia voitaisiin seurata nykyistä paremmin, jolloin myös pelihaitat vähenisivät.

– Itse olen valmis tarkastelemaan sijoittelua ja harkitsemaan siten, että peliautomaatit siirrettäisiin erillisiin tiloihin, joissa asiakkailta edellytetään vahvaa tunnistautumista, Ohisalo kertoi maanantaina Porvoossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tällä hetkellä sisäministeriössä on käynnissä arpajaislain uudistustyö. Ohisalon mukaan erilaisia vaihtoehtoja tunnistautumiseen ja peliautomaattien sijoitteluun selvitetään.

– Moni ylivelkaantunut päätyy peliautomaattien pariin. Monopolin perusteena pitääkin olla pelihaittojen torjunta, Ohisalo katsoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt