Kauppakeskus Redi Kalasatamassa Helsingissä avautui syyskuussa. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

HS: Magneettikenttä avuksi kauppakeskus Rediin eksyville

Sisätilojen sekavista sokkeloista selviytymiseen on kehitetty kännykkäsovellus.

Helsinkiläiset Erik Piehl ja Ilari Vallivaara kertovat Helsingin Sanomille rakentaneensa kaksi viikkoa sitten älypuhelimiinsa sovelluksen, jonka avulla asiakas voi jatkuvasti seurata omaan liikkumistaan Redin kauppakeskuksen pohjapiirroksessa.

Syksyllä Helsingin Kalasatamaan valmistunut kauppakeskus on tullut kuuluisaksi sekavista sokkeloistaan, joista asiakkaat eivät löydä etsimiään kauppoja, rullaportaita tai edes ulospääsyä.

Myös Piehl kertoo eksyneensä ostoskeskukseen. Mutta kun kaksikko sai karttapohjan toimimaan, se toimi heidän mukaansa heti.

Piehl kehuu ostoskeskusta hienoksi paikaksi ja arvelee, että sen arkkitehtuurissa on ehkä ajateltu huvipuiston rakennetta. Siinä luodaan hänen mielestään illuusio todellisuutta isommasta paikasta, kun kaikkialle ei näe.

Piehlin johtama Indoor Atlas -yhtiö kehittää sisätiloihin paikannusmenetelmiä muun muassa maapallon magneettikentän avulla. Älypuhelimien kompassit ovat riittävän tarkkoja havaitsemaan rakennusten vaikutukset maapallon magneettikentässä.

Redin markkinointipäällikkö Heli Vainion mukaan Redissä otetaan ilomielin vastaan kaikki ehdotukset. Redi lupasi tiistaina 30 000 euroa palkinnoksi sille, ratkaisee kauppakeskuksen ongelmat.

Vainion mukaan pelkkä kännykkäsovellus ei nyt kuitenkaan riitä. Tällainen tekniikka on hänen mukaansa heille tuttua, mutta vaan nyt haetaan enemmänkin maailmanluokan ratkaisuja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt