Verkkouutiset

HS: Maahanmuuttotutkimuksen mukaan nykyinen tilanne on synkkä

Tutkimuksen mukaan Suomi on valmistautunut huonosti uhkiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttoon liittyy vakavia turvallisuusuhkia ja rikollisuutta, selviää tuoreesta maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyvästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan Suomi on valmistautunut huonosti uhkiin, ja maahanmuuttokeskustelu on vasta aluillaan, kertoo Helsingin Sanomat.

HS sai käsiinsä perjantaina julkaistavan tutkimuksen, joka on valtioneuvoston rahoittama ja poliisiammattikorkeakoulun toteuttama. Sen mukaan pahin skenaario Suomelle olisi ”kymmenien, ellei satojen tuhansien laittomien maahanmuuttajien pyrkiminen Suomeen”.

– Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos hädin tuskin selviävät paikoin nykyisestäkään tilanteesta, tutkimus varoittaa.

Suomi ei ole raportin mukaan onnistunut tähänkään asti kotouttamisessa. Viime vuonna vaikeassa taloustilanteessa Suomeen saapui turvapaikanhakijoita kymmenkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.

– Kotouttaminen ja maahanmuuton hallinta on jäänyt paikoin kokeilukulttuuriksi ilman kestäviä vaikutuksia yhteiskunnalliseen turvallisuuteen ja maahanmuuttajien kokemaan turvattomuuteen, toteavat tutkimuksen kirjoittajat Henrik Boberg, Pirjo Jukarainen ja Kari Laitinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)