Vaasan keskussairaala ei saanut laajaa päivystystä. LEHTIKUVA / JOHANNES TERVO

HS: Kokoomuksen ja keskustan sote-riitaan ei ratkaisua, kokous peruttiin

Hallituspuolueet ovat eri mieltä Vaasan keskussairaalan päivystyksen kohtalosta.

Sosiaali – ja terveydenhuoltouudistuksen käsittely on jumiutunut eduskunnan sote-valiokunnassa kiistaan Vaasan keskussairaalan päivystyksen kohtalosta, kertoo Helsingin Sanomat.

Hallituspuolueet keskusta ja kokoomus ovat eri mieltä siitä, voisiko Vaasa kuulua laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon.

Valiokunta päätti perjantaina kokouksensa aamupäivällä ja perui iltapäivälle suunnitellun kokouksen.

Keskustan Pekka Puska ja Martti Talja katsovat, että Vaasa voisi olla ympärivuorokautisen laajan päivystyksen yksikkö, jossa on useiden erikoisalojen päivystys.

Kokoomus vastustaa tätä. Kokoomuksen mukaan on jo päätetty, että tällaisia sairaaloita on Suomessa 12 eikä Vaasa kuulu niiden joukkoon.

Kiista sotki sote-valiokunnan kokoukset jo torstaina. Ensimmäinen kokous aamupäivällä päättyi ennen aikojaan, sillä hallituspuolueet halusivat pitää neuvottelutauon sen jälkeen, kun Rkp:n Veronica Rehn-Kivi oli ehdottanut Vaasan lisäämistä laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon.

Seuraava kokous illalla kello 19 ehti kestää 20 minuuttia. Sen jälkeen valiokunnan hallituspuolueet totesivat, että edellytyksiä jatkaa ei ole.

Nykyinen hallitus päätti vuonna 2016, että Suomessa on 12 keskussairaalaa, jotka saavat ylläpitää laajaa päivystystä. Vaasa ei päässyt joukkoon mukaan, vaan Etelä-Pohjanmaan vaativa päivystys keskitettiin Seinäjoelle.

Tämä on kuohuttanut kielikysymyksen takia erityisesti Rkp:tä. Rkp ei ole tyyntynyt, vaikka Seinäjoen keskussairaalan on järjestettävä päivystyspalvelut suomen ja ruotsin kielellä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt