Siirrettävien kioskin toiminta-alue on Helsingin keskustassa rajoitettu 18 myyntipaikkaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HS: Kaupunki tulkitsi kioskin sijainnin, 1000 euron sakot

Helsingin kaupungin mukaan Töölönlahden rannalla ei saa olla siirrettävää jäätelökioskia.

Helsingin kaupunki antoi heinäkuun alussa yllättäen lähtöpassit kaksi vuotta Töölönrannassa toimineelle jäätelökioskille, uutisoi Helsingin Sanomat.

Kaupungin alueidenkäytön tarkastaja katsoi, että siirrettävä jäätelöauto myi jäätelöä ja kahvia luvattomalla paikalla. Yritys määrättiin lisäksi maksamaan sopimusrikkomuksesta johtuva 1000 euron sakkomaksu.

Yrittäjän mukaan aiempi kaupungin alueidenkäytön tarkastaja tulkitsi, että kioski sijaitsee kaupungin keskustan sisäpuolella, jossa myyntipaikkojen määrä on kaupungin toimesta rajoitettu 18 myyntipaikkaan. Aiempi tarkastaja tulkitsi, että Töölönrannan kioski sijaitsee keskustan ulkopuolella, jossa siirrettävät kioskit saavat olla melkein kaikilla kaupungin kaduilla ja aukioilla.

– Uusi tarkastaja tulkitsi, että myyntipaikkamme on keskusta-alueen sisäpuolella. Se on sinällään hassua, kun edellinen tulkitsi sen olevan ulkopuolella, Ape Gelatonin yrittäjä Kalle Ollberg sanoo HS:lle.

Yrittäjä otti yhteyttä kaupunkiin sopimusrikkosakon määräämisen jälkeen. Hän pyysi kaupunkia peruuttamaan sakon vedoten siihen, ettei hän voinut tietää toimivansa sääntöjen vastaisesti.

Kaupunki perui Ape Gelatolle määräämänsä sakon. Ollberg painottaa, ettei hän kanna kaunaa kaupungille siirtokehotuksesta, ja on tyytyväinen siitä, että sakko vedettiin takaisin.

Sen sijaan Ollberg on huolestunut siitä, ettei ketteräksi kuvailtu kioskitoiminta kaupungin sääntelyn takia ole kovin ketterää. Hän on myös harmissaan siitä, että kioskit eivät saa kaupungin linjauksen mukaan toimia puistoissa ja suurimmassa osassa uimarantoja.

– Se on sääli. Jäätelöähän myydään parhaiten puistoissa ja rannoilla, joissa ihmiset voivat pysähtyä. Ja sitten kaupunki kieltää myynnin puistoissa ja rannoilla, Ollberg sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt