X
SULJE MAINOS
Keskustelu kasvomaskien käytöstä on nostanut maskien kysyntää. LEHTIKUVA/AFP

HS: Kasvomaskien myynti kolminkertaistunut

Kasvua saattaa selittää maskien ympärille noussut keskustelu.

Kasvomaskien myynti on kolminkertaistunut kuluvan viikon aikana. Kasvun arvellaan johtuvan viime päivinä pinnalle nousseesta keskustelusta maskien hyödyllisyydestä, uutisoi Helsingin Sanomat.

SOK:n marketkaupan valikoimajohtajan Janne Paanasen mukaan myyntimäärät ovat kasvaneet joka päivä maanantaista lähtien. Samanlaisen havainnon on tehnyt K-ryhmän hankintavastaava Jenni Moisanen.

– Tällä viikolla keskimääräinen päivämyynti on ollut kolminkertainen verrattuna viikkoa edeltävään aikaan, Moisanen kommentoi.

Sekä SOK:n ja K-ryhmän edustajien mukaan ketjut ovat varautuneet kysynnän kasvuun. Toistaiseksi maskien saatavuus on riittävä, eikä pelkoa maskien loppumisesta ole.

Maskien kysynnän kasvua on edesauttanut julkisuudessa esiin noussut keskustelu maskien hyödyllisyydestä. Moni asiantuntija on viime päivinä kannattanut maskisuosituksen tai jopa maskipakon asettamista.

Muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta ja terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen ovat esittäneet, että toiseen korona-aaltoon tulisi varautua harkitsemalla maskisuosituksen asettamista.

Toistaiseksi THL:n mukaan ei ole näyttöä, että maskien käyttö terveillä henkilöillä vähentäisi tartuntoja. THL:n ohjeistus kuitenkin toteaa, että maskeja voi halutessaan käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt