Uusi alkoholilaki sallii anniskeluravintoloiden jatkavan myyntiä kello neljään asti yöllä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

HS: Aukioloaikojen pidennys viivästyy, koska viranomaisilla ei ole lomakkeita

Ensimmäiset ravintolat voivat hyödyntää uutta alkoholilakia ehkä vasta maaliskuun loppupuolella.

Eduskunnan joulukuussa hyväksymä uusi alkoholilaki sallii ravintoloiden jatkavan alkoholin myyntiä kello neljään asti. Nykyisin anniskelu on lopetettava kello 1.30, jos ravintolalla ei ole erillistä jatkoaikalupaa.

Anniskeluaikojen pidentyminen voi kuitenkin viivästyä ilmoituslomakkeiden puuttumisen vuoksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Ensimmäiset ravintolat voivat hyödyntää uutta lakia ehkä vasta maaliskuun loppupuolella.

Tuleva asetus todennäköisesti edellyttää, että ilmoitus on tehtävä viranomaisten hyväksymällä virallisella lomakkeella. Sellaista ei ole tällä hetkellä olemassa.

Valtioneuvosto ei ole vielä hyväksynyt asetusta uuden lain täytäntöönpanosta, mikä viivästyttää lomakkeen laatimista. Asetuksessa on tarkoitus määritellä tarkemmin anniskeluaikojen pidentämisen ilmoitusmenettelystä.

Asetus on näillä näkymin tulossa valtioneuvoston istuntoon helmikuun 22. päivä. Viranomaisille jäisi neljä työpäivää aikaa tehdä lain vaatimat lomakkeet.

– En ole varma, että viranomaisilla on sen vuoksi tarjota ilmoituslomaketta vielä heti maaliskuun alussa, lupa- ja valvontavirasto Valviran ryhmäpäällikkö Kari Kunnas toteaa HS:lle.

Ilmoituslomaketta on silti ehditty valmistella jo esitysluonnoksen perusteella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt