Veronkorotusta vastustetaan laajasti kautta puoluekentän. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HS: 68 prosenttia vastustaa polttoaineveron kiristystä

Innokkaimmin veronkorotukseen suhtautuvat vihreiden kannattajat.

Helsingin Sanomien kyselyn mukaan 68 prosenttia suomalaisista vastustaa polttoaineverotuksen korottamista. Muutosta kannattaa vain 24 prosenttia kansasta.

Antti Rinteen (sd.) hallitus on ilmoittanut nostavansa polttoaineveroa 250 miljoonalla eurolla vaalikauden aikana. Tarkemmasta aikataulusta päätetään myöhemmin.

Veromuutoksen on arvioitu nostavan polttoaineen hintaa noin 6,5 senttiä litralta. Hallituksen mukaan korotusta kompensoidaan ainakin osittain pienituloisille tuloverotuksen ja etuustasojen muutoksella.

Polttoaineveron nostamista vastustetaan erityisesti maaseutumaisissa ja taajaan asutuissa kunnissa, vähiten pääkaupunkiseudulla.

Perussuomalaisten tukijoista 92 prosenttia on täysin tai jokseenkin eri mieltä hallituksen suunnitelman kanssa. Keskustassa vastustajia on 76 prosenttia, kokoomuksessa 70 prosenttia ja SDP:ssä 67 prosenttia.

Vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjät suhtautuvat myönteisimmin polttoaineen veron nostamiseen. Vihreistä asiaa tukee 57 prosenttia ja vasemmistoliitossa 43 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi kesäkuussa internet-paneelin kautta yhteensä 1133 henkilöä. Virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt